sv DWO MO15-1 – FC Oudewater MO15-1: 2 – 1 (0 – 0)

      Reacties uitgeschakeld voor sv DWO MO15-1 – FC Oudewater MO15-1: 2 – 1 (0 – 0)

 sv DWO MO15-1 – FC Oudewater MO15-1: 2 – 1 (0 – 0)

maandag 29 augustus 2016

Door: Dennis

Het seizoen is gelukkig weer begonnen want zo’n stop duurt al snel weer te lang. Ondanks dat we toch vrij lang door hebben getraind is het toch een kwestie van uitzingen. Gebeurt er dan niets in zo’n maand? Ja hoor, genoeg, maar we zijn toch liever gewoon met voetbal bezig. Maar de wedstrijdloze periode is toch ook wel weer goed geweest met een hoop inzet van de diversen mensen. Een aantal wil ik hier graag noemen want zonder hen staat de tent stil.

Dus dank gaat uit naar het bestuur van SV DWO dat een grote sponsor binnen heeft gehaald die de teams in nieuwe shirts heeft gehesen. Naar de dames en heren van de kantine die ook dit seizoen weer van de partij zijn. Arie Bierman die al druk is geweest met uitgiften van ballen en ander trainingsmateriaal en het op orde brengen van de velden. Ook de mensen voor het toezicht in en bij de kleedkamers en distributie van de limonade in de rust zijn er weer. Het is makkelijk mopperen wat er niet goed is en/of gaat (en ook ik maak me daar wel eens schuldig aan) maar voorlopig staan ze er allemaal voor ons en onze kids. Dus bij deze vraag ik toch wat begrip en waardering voor deze mensen want ga er anders zelf maar eens aan staan.

Maar ook bij de meidenteams is er het nodige gebeurd. Ten eerste een nieuwe trainer voor VR1. Thijs van Leen heeft het stokje overgenomen van Nico en Michel en is met enthousiasme en hulp van Mick en Jurgen  met de meiden van VR1 en VR2  aan de gang gegaan. Fred Maaskant die toch maar weer een nieuwe website voor de meiden in elkaar heeft geknutseld waar we hopelijk weer met zijn allen van kunnen genieten. Jessica en Jan Paul wil ik bedanken voor een hoop werk achter de schermen waar de meesten nooit iets van zullen weten en ook nog nooit aan gedacht hebben. Verder wil ik alle trainers, begeleiders en scheidsrechters bij sv DWO bedanken voor hun inzet.

Dat brengt me dan bij de opening van het seizoen na een rommelige maar prachtige trainingsdag van vorige week. Want ik, en met mij nog een aantal, hebben genoten van de meiden (jong tot oud) die met elkaar bezig waren in het zonnetje. Gezamenlijk lunchen (wat  ook weer geregeld was door vrijwilligers), lachen, dollen en toch fanatiek, want iedereen wil toch wel graag winnen.

De spanning werd verder opgebouwd voor de MO15 (kan er nog niet aan wennen). Eerst was er dinsdag  de uitreiking van de nieuwe shirts en ook was er met GOB Zoetermeer weer een sponsor gevonden voor trainingspakken. Bedankt Vanessa en Randal. Ook voor de nieuwe wedstrijdbroekjes is een nieuwe sponsor gevonden met CG-Baits.nl. Helaas waren deze nog niet klaar, maar ze komen spoedig. Chris en Gwendola, ook jullie bedankt.

Op naar de eerste trainingen. Stefan is weer  van de partij en dit jaar krijgen we ook de hulp van Damiaen. Op papier ziet deze groep er best goed uit. De meiden zijn grotendeels al meerdere jaren bij elkaar en hebben twee mooie seizoenen in de hoofdklasse achter de rug. Met wat extra aanvulling van BO en Fleur, beiden ook vorig seizoen al in de MC, en Birgit die eind vorig seizoen al aansloot, hebben we ons ook kunnen versterken met twee meiden die bij de jongens hebben gespeeld. Jamila (welkom terug ) en Angel. De meiden hebben ook de donderdag lekker getraind. Uiteraard wordt er gemopperd. “Het is warm. We zijn moe. School is begonnen”. Maar het gevoel is goed. Het lijkt te kloppen. Werklust ,techniek, kracht, snelheid en bereidheid om te vechten voor de bal en elkaar. Een lofzang, ja, Het is goed als het goed is en dat mag gezegd worden.  Geloof me, er zullen minder positieve verslagen volgen. Het is een leuke groep meiden, maar het blijven kleine heksjes, dus zo nu en dan zal het best knetteren.

We begonnen deze zaterdag met twee meiden op de tribune (Merel & Fleur). Even een klein praatje in de kleedkamer, omkleden en op naar het veld. Een goede warming-up gedraaid, nog even een praatje, opstelling en nog even afwerken op het doel. Meestal tot grote ergernis van Jara, want ze schieten van te dichtbij of tegelijk, maar het leek haar zaterdag niet te deren. Ze pakte de balletjes waar ze bij kon, liep een paar keer uit zodat er niet geschoten kon worden en verder raapte ze zonder zorgen de ballen uit het net.

De tegenstander FC Oudewater was ook lekker bezig. Deze club is een fusie tussen OVS en vv Unio en ik moet zeggen dat ze prachtige nieuwe tenues hebben. Ook John Reule was weer van de partij. Langs de lijn ouders en overige familie en veel meiden van andere teams,  dus we konden beginnen.

Het werd een vermakelijke eerste helft met kansen over en weer, met mooie combinaties, gelukkige klutsballen en zo nu en dan een stevige maar faire 1 tegen 1. Beide doelvrouwen kweten zich goed van hun taak en hielden hun teams op de been. Met prachtige reddingen en hier en daar wat geluk wisten zij de meiden van scoren af te houden en dus gingen we rusten met de befaamde brilstand (0-0).

IMG_2715 IMG_2714

De tweede helft was meer van wat we de eerste al gezien hadden. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd  waren. Aanvallen over en weer, goed samenspel, strijd, mooie aanvallen en geweldige reddingen. Uiteindelijk waren wij de gelukkigste en kwamen wij op voorsprong toen Lotte M uit een hoekschop de bal op haar rug kreeg en die het doel inrolde (1-0). Een gelukkige maar wel verdiende goal.

 • Zaterdag  hebben we van Lotte M gezien, waarvan we altijd al wisten dat het er in zat.
 • Birgit was op de back positie foutloos. Weliswaar is het voor haar zo nu en dan nog oud Grieks wat de andere meiden roepen, maar dat komt helemaal goed.
 • Bo was als een kleine generaal achterin met naast haar Jamila als uitstekende cipier.
 • Alyana op de door haar vervloekte back-plaats was onnavolgbaar sterk aan de bal en goed in de opbouw.
 • Jayla, als back een zekerheidje, geeft nooit op. Ze is misschien niet zo groot, maar levensgevaarlijk.
 • Danique speelde zoals ik dat graag zie. Tegenstander opvangen en de ruimte benutten bij balbezit. Slim en handig.
 • Lotte G, de Dirk Kuijt van ons team, blijft gaan langs de lijn met mooie combinaties.
 • Kiki. Welk kamp ben jij geweest in de zomer? Goede wedstrijd, sterk bij balverlies en goed in de omschakeling.
 • Annelot, weer als vertrouwd in de spits. Snel, balvast en handig. Vandaag wat ongelukkig in de afronding maar dat komt goed.
 • Lisanne, de  aanvoerder. Top, sterk, balvast en onverzettelijk.
 • Demi ook weer stappen gemaakt. Mooie combinaties en storende acties.

IMG_2713 IMG_2712

FC Oudewater was toch wat aangeslagen door de tegentreffer. Ze gingen vol voor de gelijkmaker en hierdoor werd misschien toch de organisatie even uit het oog verloren. Angel  kon prima  debuut bij de meiden, hard gewerkt met snelle knappe acties en combinaties), opluisteren met een goal. Na een diepe pas op maat van Annelot wist zij de bal rustig in de korte hoek te schuiven (2-0).

Maar, zoals gezegd, FC Oudewater is een goed voetballende ploeg en bleef dit doen tot het eind. Na een goede combinatie wisten zij in de zestien meter door te breken. Het gevaar leek te worden geneutraliseerd door Jamila met een sliding op de bal, maar zij raakte met haar andere been de tegenstander en kreeg een penalty tegen. Nog niet getreurd, want Jara stond fantastisch te keepen en wellicht kon ze ook dit gevaar keren. Helaas, ze dook naar de goede hoek, maar de penalty was zuiver ingeschoten en dan ben je al keeper kansloos. Zij moest dan toch nog een balletje uit het doel halen (2-1).

Leuke wedstrijd. Verdiend gewonnen, maar het had ook zomaar andersom kunnen zijn.

Ik heb genoten,

Een tevreden  coach (voor een week ;-))

Sharing is caring!