24-9-2016: sv DWO MO11–1 – RKDEO MO11-1: 1 – 1 (0 – 0)

      Reacties uitgeschakeld voor 24-9-2016: sv DWO MO11–1 – RKDEO MO11-1: 1 – 1 (0 – 0)

sv DWO MO11–1 – RKDEO MO11-1: 1 – 1 (0 – 0)

24 september 2016.

Door: Pieter

Onze verslaggever doet verslag vanuit zijn luie stoel in het lekkere zonnetje.

img-20160924-wa0016

De meiden moeten vandaag tegen RKDEO spelen, de nummer 3 in de poule. Ondanks dat we op de 2e plaats staan zal het een taaie wedstrijd worden.

Onze coach heeft kaart bezigheden buitenshuis en heeft aan Trudy gevraagd of ze de honneurs wil waarnemen. Aldus geschied. Met een door de coach aangeleverd A4tje brengt ze de dames op de hoogte van hun speelpositie en drukt ze in de kleedkamer nog even op hun hart om de positie vast te houden.

De scheidsrechter is een bekende, hij heeft ons al meer gefloten. Dan doen de meiden nog even de yell “over wie ze zijn”? of ze dat niet weten! en om 8.30 uur start de wedstrijd.

De meisjes met de rode schoentjes hebben de aftrap en al gauw zie ik dat het een pittige wedstijd gaat worden. Het valt mij op dat de meisjes van RKDEO wat meer de handjes gebruiken in plaats van de schouders, maar het kan ook zo zijn dat ik wat gekleurd ben.

Het veld ziet er fris uit, lekker groen met rood/wit en blauw/wit. Ayapra heeft het zwaar in de verdediging maar ze houdt goed stand. Het zonnetje begint te schijnen, lekkerrrrr.

Terror Nienke gaat weer als een razende over het veld en loopt de benen uit haar lijf, ze is overal tegelijk. Op het  moment dat een eigen speelstertje haar wil aanspelen, is alleen haar schaduw nog maar zichtbaar. Ondanks dat zie ik wederom dat er mooie combinaties zijn. Er wordt echt gekeken wie er vrij loopt om de bal aan te geven. Door het geven van constante druk zie ik wel dat de meiden van beide partijen wat inzakken.

Onze stoïcijnse Floor maakt weer mooie reddingen, ze plukt ze ijskoud uit de lucht.

Soms zou het beter zijn om de bal wat eerder af te spelen zodat de meiden niet vastlopen op een tegenspeelster. Frederique is nog niet echt wakker, komt zeker door het appeltaart bakken.

We gaan met 0 – 0 de rust in. Heerlijke fruitjes van Kathleen.

Om even over 9 uur start de 2e helft en al gauw is de eerste corner voor ons maar los van de spanning wordt het even niets. De corners van Lisa zijn scherp en zelfs zo scherp dat ze steeds voor het doel langs scheren. Het blijft spannend. Isra gaat ook weer als een motormuis over het veld, de tegenstanders weten er niet echt raad mee. Kayli houdt gelukkig de rust om een corner van de tegenstander te  pareren en terug te spelen op Floor. Ook Elisa laat zich weer van haar goede kant zien en is niet bang om op een tegenstander af te gaan.

De dames zijn echt aan elkaar gewaagd. Ik blijf handjes zien, de bal gaat heen en weer over het veld, het is fifty fifty, nu alleen het eerste goaltje nog. Ik hoor Jada weer vrolijk roepen “hier hier”. Dan vindt er een soort scrum plaats voor het doel van de tegenstander en Frederique staat precies op de goede plaats en schiet ons naar 1 – 0.

Dan 1 minuut later, eigenlijk komt dit uit het boekje, want heel veel tegengoals vallen vaak direct na een goal omdat de aandacht dan even verslapt is en we komen op een gelijke stand van 1 – 1.

Ik hoor de coach van RKDEO tegen onze coach Trudy zeggen dat het wel heel spannend is. In de laatste minuut krijgt Frederique nog een keer de kans maar ze schiet de bal jammerlijk tegen de paal. Het is 1 – 1 geworden waarbij aangetekend moet worden dat wij meer kansen gehad hebben.

Ook Trudy bedankt voor het coachen.

Weeeeeer goed gedaan, dat wordt wat a.s. zaterdag tegen DSO, de coach kan er nu al niet van slapen.

Sharing is caring!