BVCB VR1- sv DWO VR2 8-2 (5-0)

      Reacties uitgeschakeld voor BVCB VR1- sv DWO VR2 8-2 (5-0)

BVCB VR1- sv DWO VR2 8-2 (6-0)

03-09-2016

Door: Jurgen

Op 3 september, op een mooie zonnige middag, traden onze vrouwen aan tegen de vrouwen van BVCB. Na het 2-5 verlies van afgelopen dinsdag was het vandaag aan de vrouwen van DWO om nu wel 3 punten te halen. De wedstrijd begon om 12.34 uur op een droog kunstgrasveld en in een warme zon.

1ste helft

BVCB begon fel aan de wedstrijd waardoor onze vrouwen meteen onder druk moesten voetballen en dat wierp niet zijn vruchten af. Want na 5 minuten voetballen had BVCB de bal in het doel, 2 verdedigers liepen alle twee van de bal weg waardoor de aanvalster van BVCB er dankbaar gebruik van maakte en scoorde. Maar toch bleven onze vrouwen het proberen ondanks dat het erg rommelig stond, dat resulteerde in een kans van DWO na goed combinatiespel tussen Marisa, Kim maar Amber kon helaas niet haar voet voldoende hard genoeg tegen de bal krijgen waardoor de bal niet hard op doel werd gevuurd.

Onze vrouwen hadden het moeilijk met de opstelling van BVCB, die in een 4-4-2 opstelling speelden en waar hun Linkshalf en Rechtshalf heel hoog stonden. Door het niet goed anticiperen op die opstelling bleef er constant heel veel druk op de verdediging die uiteindelijk in de 9e minuut opnieuw moest toegeven aan de aanvalsters van BVCB. Na makkelijk combinatiespel van BVCB konden ze via onze rechterkant uitbreken en scoorde ze de 2-0, in de 13e minuut werd het nog eens 3-0. In de 20e minuut werd het 4-0 en 3 minuten later werd het 5-0 door het twijfelen van de keepster, wat overigens 1 van de weinige fouten van de keepsters waren vandaag want die waren fantastisch bezig.

Paar minuten na de 5-0 moest Mabel eruit met een blessure aan haar bovenbeen, door de weinige mogelijkheden die we hadden, was Kim daarom naar achter gehaald die uiteindelijk met Kayleigh B een goeie wedstrijd draaide. Vlak voor rust was het helaas weer raak voor BVCB wat de ruststand uiteindelijk op 6-0 zette.

Rust

In de rust maakte Mick nog eens duidelijk wat we hadden afgesproken aan het begin van de wedstrijd: blijf bij je tegenstandster, houd druk, blijf coachen en vooral, houd je kop omhoog. Jurgen liet zien wie welke tegenstandster moest verdedigen en hoe ze dat in de gaten konden houden.

2de helft

De 2e helft begonnen onze meiden sterker en BVCB werd slordiger. Toch bleef BVCB aanvallen en moest Coraleigh, die er in de 2e helft in kwam voor Melissa, meteen een redding verrichten door met haar hand in een reflex de bal tegen te houden. Die redding werd door de verschillende tegenstandsters afgedaan met dat Coraleigh een gadgetarm zou hebben. Ze begon dus lekker aan de 2e helft. Toch bleven onze meiden slordig en naarmate we vorderde in de 2e helft gaven we BVCB toch steeds meer ruimte wat uiteindelijk resulteerde in nog een tegendoelpunt, 7-0.

Toch konden onze vrouwen wat terugdoen, door een goeie pass van Nikki kon Charlotte scoren en hadden we toch een eretreffer, 7-1. DWO bleef sterk en er kwamen verschillende kansen voor onze vrouwen, zeker Marisa en Charlotte konden elkaar in de 2e helft goedvinden. Toch bleef ook BVCB sterk en bleven onze vrouwen toch wat slordig. Coraleigh moest een aantal keren snel en daadkrachtig reageren en zorgde ervoor dat het de score niet verder uitliep. Door het betere spel van onze vrouwen kregen we zelfs een 2e doelpunt, en weer van de schoen van Charlotte, na goed voorbereidend werk van Demy. Aan het eind van de wedstrijd kwam er dan toch nog het 8ste tegendoelpunt. De aanvalster van BVCB schoot de bal van dichtbij strak in de kruising en liet Coraleigh kansloos, 8-2.

Na de wedstrijd

Na de wedstrijd waren wij, Jurgen en Mick, trots op de meiden en dan vooral op wat ze de 2e helft lieten zien. Want wat nog niet vermeld was is dat ze zeker 10 minuten met 10 tegen 11 voetbalde want Kayleigh B had teveel last van haar bovenbeen spieren en de andere wissels waren ook al geblesseerd.

Meiden, zoals jullie in de 2e helft speelde was erg goed, volgende keer zo beginnen en we gaan die wedstrijden dan zeker winnen. Nog een klein extra compliment naar de keepsters, Melissa en Coraleigh, want ondanks dat ze er totaal 8 tegen hebben gekregen hebben jullie geweldig gekeept en zeker de schade heel erg weten te beperken. Charlotte, bedankt voor het invallen en natuurlijk voor je doelpunten.

Volgende wedstrijd: sv DWO vr2- BSC’68 vr 1

Sharing is caring!