MO15-1: Beker achter de rug. Op naar de competitie

      Reacties uitgeschakeld voor MO15-1: Beker achter de rug. Op naar de competitie

19-9-2016: Beker achter de rug. Op naar de competitie

Door: Dennis

Het is er al even niet van gekomen maar hier dan toch weer snel een verslagje. Na een eerste bekerwedstrijd met een mooi resultaat kon dit geen vervolg gegeven worden.

03-09-16: sv DWO MO15 – Jodan boys MO15-1: 0 – 10

De tweede wedstrijd was thuis tegen Jodan Boys. Wederom een mooie club met een sterke meiden afdeling.  Hier ging het in de warming-up al mis. Niet door onwil of gebrek aan enthousiasme bij de meiden, maar door een opeenstapeling van pech. Hierdoor viel het beoogde centrum van de verdediging al af voordat de scheidsrechter op het veld stond.

Doordat Jamila afviel met griepverschijnselen en Bo met opspelende liesklachten  en een nog niet geheel fitte Merel en Alyanna als versterking met MO13 op pad waren, kon de tombola gestart worden. Ondanks de tegenslag gingen de meiden toch vol goede moed en zin de wedstrijd aan.

Met goed samenspel en een zelfde inzet  werd er volop strijd geleverd en was het wederom lastig om een vrouw van de wedstrijd te noemen bij de onzen. Ondanks de tegenslag was de winst toch geheel verdiend voor Jodan Boys. 0-10 verlies, maar toch trots op  de meiden dat ze er tot het eind van de wedstrijd voor zijn blijven gaan.

img_2929img_2928img_2927

10-9-16: Nieuwerkerk MO15-1 – sv DWO MO15: 4 – 0 (1 – 0)

Deze week was het de eerste uitwedstrijd van het seizoen bij Nieuwerkerk waar we allerhartelijkst werden ontvangen. Op basis van de vorige uitslagen leek er vandaag wel wat mogelijk.

Helaas waren er weer drie meiden afwezig.  Jamila had bij de gym een verstuikte enkel opgelopen, Lisanne was op pad met de ijshockey en Bo was nog geblesseerd maar wel aanwezig voor de ondersteuning en support. Toch was er een opper beste stemming in de kleedkamer.

Wederom heerlijk weer en in de nieuw gesponsorde wedstrijdbroekjes werd er scherp aan de warming-up begonnen en met de komst van de scheidsrechter kon er aan de wedstrijd begonnen worden.

Met kansen over en weer werd al snel duidelijk dat dit geen makkie ging worden. Er werd hier en daar stevig gespeeld maar onze meiden wilden niet van opgeven weten. Jara hield ons met goed keepsters werk in de wedstrijd, maar we gingen toch met een verdiende 1-0 ruststand aan de limonade.

img_2926

De tweede helft zagen we hetzelfde wedstrijdbeeld. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren maar helaas waren wij de minst gelukkige. De meiden bleven weer allemaal strijden en bikkelen maar langzaam ging het lampje wel uit richting einde van de wedstrijd. Ook een geweldige Danique kon hier niets aan veranderen. We hebben de kansen gekregen maar helaas toch verloren en met 4-0 gingen we weer terug naar Zoetermeer.

17-09-2016: sv DWO MO15 – RKAVV MO15-1: 2 – 4

Met de toch wat teleurstellende beker achter de rug, met leuk voetbal en geweldige inzet, gingen we  op voor de eerste competitiewedstrijd. En dan is het ook weer leuk als je bij de tegenstander bekenden tegenkomt .

Met heerlijk weer en een bijna complete selectie (Lisanne had wat gebroken maar was er wel voor de support) werd er om 12:00 uur verzameld. De warming-up ging wat minder soepel met gemopper van de meiden tot gevolg. Hierover zo meer.

Na de puntjes op de i werd deze toch nog goed opgepakt en kon er met aankomst van de scheidsrechter begonnen worden aan de wedstrijd.

Ondanks veelal tweedejaars bij de tegenpartij wisten onze meiden goed tegengas te bieden. Communiceren blijft echter lastig, zeker tijdens de wedstrijd. Het lijkt zo makkelijk maar soms is de verleiding te groot om toch allemaal naar voren door te lopen. Elkaar op positie zetten en vertellen  wie wat moet doen is ook zo’n uitdaging, maar gaat steeds beter en ook de acceptatie naar elkaar vind ik tot zover verbluffend dit seizoen.

Bo ging het deze week weer proberen  maar met 5 minuten was wel duidelijk dat dit een ‘missie onmogelijk’ was. Helaas Bo, even rust houden is voorlopig het devies. Merel nam de taak van aanvoerder goed op, coachte waar nodig en wist samen met Jamila heel wat gaten te dichten.

Ook Jara stond deze week weer haar vrouwtje maar kon niet voorkomen dat de bezoekers de scoren wisten te openen (0-1).

Angel en Annelot hebben dezelfde moeilijkheden maar met twee van zulke voetbaldieren is dat een kwestie van tijd voordat zij elkaar blind kunnen vinden. Zo konden we al snel de gelijkmaker vieren na een scrimmage voor de goal was het weer gelijk (1-1)

Lotte M en Danique hadden er al een wedstrijd opzitten met MO13 en met die temperaturen was het lastig om weer alles te geven. Toch ook voor deze meiden niets dan lof.  Beiden ‘s-morgens een prima wedstrijd gespeeld en bedankt voor de wil om andere teams te helpen.

Ook de backs draaien lekker mee.  Afwisselend Birgit op links of rechts, Jayla klein maar dapper op rechts en één van de uitblinkers, Alyanna, op links. Ons nieuwe manusje van alles, Fleur, laat zich steeds wat meer zien en die blonde met alleen een linkerbeen (Kiki) weet sinds de vakantie ook wat het is om een duel aan te gaan.

img_2921img_2920

Toch kwamen de bezoekers weer op voorsprong (2-1), maar weer wisten we de stand gelijk te trekken en kon Annelot op aangeven van Angel de 2-2 binnen schieten. Ook bij onze rechtsbuiten, Demi, heb ik weer iets nieuws ontdekt. Ze kan wél koppen en haar lichaam gebruiken. Dat brengt me tenslotte bij de uitblinker van deze wedstrijd. Lotte G met overtuigende acties en rushes langs de linker kant.

img_2916

Hoewel  een gelijk spel  meer verdiend was geweest (maar dat zal afhangen in welk kamp je zat) ging de winst helaas mee met RKAVV naar Leidschendam. Zijwaren deze zaterdag de sterkste en wonnen met 2-4.

Leuke pot voetbal met een prima sfeer op en langs het veld.

Dan toch nog even wat over de DWO (onze) regels..

Er zijn altijd meiden die denken wat anders te moeten doen dan de groep en dit stoort een hoop andere meiden. Stefan, Damiaen en ik zijn geen politie agent en willen daar ook helemaal niet mee bezig zijn. Wij vinden dat de meiden oud genoeg zijn om elkaar te kunnen corrigeren.

Dus is er afgesproken dat als 1 er de kantjes  afloopt de complete groep aangepakt wordt. De afspraken zijn duidelijk

  • je gaat als team de kleedkamer uit en naar het veld,
  • waar de warming-up gezamenlijk gedaan word en
  • anders beginnen we over nieuw.
  • Er heeft niemand een aparte status en
  • er staat niemand boven het team.

Dit komt misschien wat negatief over maar dat is allerminst de bedoeling en zo was en is de sfeer bij de meiden ook niet. Maar soms moeten de regels even worden aangehaald zodat de irritaties wederzijds in de kiem  worden gesmoord.

Zo zijn er ook voor het publiek regels waar we met elkaar scherp op moeten zijn.

  • Kids langs de lijn met een bal is niet wenselijk ( hinderlijk voor scheids en lijnrechter)
  • Voor ouders geldt: niet op het veld maar achter het hek om dezelfde redenen.
  • Probeer niet mee te coachen maar enkel aan te moedigen (ook voor mij moeilijk) en
  • roep vooral niets negatiefs over 1 van de spelers, zelfs niet over je eigen dochter.
  • Gelieve niet te roken en drinken (alcohol ) langs het veld. We zijn op een sportvereniging en degene naast je heeft er misschien wel last van. Behalve dat deelt de KNVB hiervoor ook forse boetes uit.

Op naar de volgende wedstrijd (Graaf Willem II Vac (UIT) met dezelfde strijd, passie en sfeer.

Groeten,

Dennis (ook namens mijn assistenten)

Sharing is caring!