Stolwijk MO11-1 – sc DWO MO11-1: 1 – 5 (1 – 2)

      Reacties uitgeschakeld voor Stolwijk MO11-1 – sc DWO MO11-1: 1 – 5 (1 – 2)

Stolwijk MO11-1 – sc DWO MO11-1: 1 – 5 (1 – 2)

17 september 2016

Door: Pieter

Het is weer speeldag, dit keer in Stolwijk.

Het weer zit mee, niet te warm en niet te koud voor een mooi wedstrijdje.

De tegenstanders dansen even de Makarena op eigen veld om lekker warm te worden. Ze zijn allemaal blond dus de trainer legt uit welke kant ze uit moeten spelen. Gelukkig ziet onze coach er ook weer een beetje verzorgder uit want lang haar is sinds de 70 jaren al lang niet meer in. En trouwens hij hoort nu ook beter want al dat lange haar voor je oren dat houdt alleen maar geluid tegen. De scheidsrechter is net zo groot als alle speelstertjes en is alvast in het zwart gekleed, hij ziet het bij voorbaat donker in.

De opstelling voor vandaag is als volgt:

Lisa
Frederique Nienke Isra
Ayapra Kaily
Floor

Elisa en Jada starten even als wissel spelers.

Om 9.02 uur start de wedstrijd en om 9.03 uur geeft Lisa alweer een flink schot op het doel maar helaas geen goal. Ik zie gelukkig wat tegenstand want tijdens de warming-up van de tegenstanders dacht ik dat dit een gemakkelijk partijtje zou worden, mis dus want Stolwijk schiet zich om 9.03 uur naar 1 – 0. Het ingooien blijft een lastige zaak als niemand zich aanbiedt. Het duurt dan allemaal te lang. Om 9.04 uur zie ik dat Lisa de 1e corner van de wedstrijd neemt, en daarna wijzigt de opstelling zich als volgt:

Isra Nienke Kaily Lisa Ayapra Frederique
Floor

Ook schiet Frederique op het doel maar recht in de handen van de keeper. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Om 9.14 uur maken we de gelijkmaker en direct daarna wordt Ayapra even onderuit geschoffeld, het is even bijkomen geblazen. Het houden van je positie is lastig maar daarentegen zie ik dat de verdediging o.a. Kayli de bal bij onrustige situaties goed terug speelt op de keeper. Ondanks dat de speelsters vaak dicht op elkaar spelen ontstaan er mooie combinaties en er wordt al gekeken naar wie er vrij loopt. De achterhoede heeft het zwaar maar ze blijven overeind.

De opstelling is weer aangepast.

Frederique
Isra Nienke Kaily Lisa Ayapra
Floor

Om 9.19 uur scoort Isra en de stand is dan 1 – 2. Met 2 minuten korter spelen is het om 9.25 uur rust.

Lekkerrrrr de worteltjes en snoeptomaatjes van Shana en natuurlijk de rijdende koffiebar van Sebas.

Om 9.37 uur start de 2e helft en Nienke en Frederique beginnen even als wissel. De dames gaan alweer flink van start maar ik zie toch ook wel enige vermoeidheid en daardoor ontstaat er wat meer ruimte. De gezichtjes van de tegenstanders moeten het een beetje ontgelden , soms pijnlijke situaties brrrr. Meerdere mooie schoten op het doel van Stolwijk maar ze vallen niet. Inmiddels zijn Nienke en Frederique het veld weer ingekomen. Om 9.52 uur zie ik dat Frederique een mooie assist geeft aan Lisa die de bal er fraai inschiet 1 – 3. Vlak daarna geeft Jada Lisa ook een assist en daar gaat de bal er weer in voor 1 – 4.

Als er assists komen dan zie je dat er inzicht ontstaat.

Nienke gaat even op de counter maar helaas stond de keeper in de weg. De enkele keren dat Stolwijk aan de bal is zijn ze best gevaarlijk en Elisa en Ayapra hebben het dan best druk en als men dan toch bij het doel komt dan hebben we Floor die de bal steeds klemvast op de grond drukt (zo leuk om te zien!). Hè hè Lisa geeft een voorzetje aan Nienke die er direct gebruik van maakt om er 1 – 5 van te maken. Doordat het spel een aantal keren stil heeft stil gelegen heeft de uiterst correcte scheidsrechter er speeltijd bijgetrokken en fluit af om 10.10 uur.

Weer gewonnen met 1 – 5 !

Volgende week een thuis wedstrijd tegen RKDEO, de nummer 3 van de pool.

NB:. Ik probeer altijd wel een afweging te maken in het gebruik van de namen in het verslagje. Als ik iemand niet noem wil dat natuurlijk niet zeggen dat het speelstertje niet gespeeld heeft. Het gaat om het team totaal want iedereen doet zijn best.

Sharing is caring!