DWO MO15-1 – KMD MO15-1

      Reacties uitgeschakeld voor DWO MO15-1 – KMD MO15-1

Zaterdag 1-10-2016

Door: Dennis

Zaterdag 01 oktober.  Ja mensen aan het weer merk je het nog niet, maar het is toch echt al oktober. Deze dag kregen we bezoek van KMD (klein maar dapper). Op voorhand een zware tegenstander. Na het verzamelen kon de wedstrijd bespreking beginnen met de nieuwe instructietekeningen. Het was zoals we gewend zijn weer luidruchtig zat in de kleedkamer, maar de meeste meiden waren toch wel bij de les zoals later zou blijken. Het is altijd wat moeilijk te peilen of het wel aankomt wat je zegt, want de meiden hebben elkaar zoveel te vertellen dat er lastig tussen te komen is.

Na de bespreking gaan we naar het veld voor de warming up en kijken we de laatste minuten van de wedstrijd van Vrouwen 2. Na deze wedstrijd was het nog even wachten op de scheidsrechter, maar al snel kon er begonnen worden.

Nou hebben we met de begeleiding onderling de laatste weken heel wat overlegt: “Wat willen we met de meiden? Wedstrijden winnen of dat ze gaan voetballen? Het antwoord was steevast “Goed voetballen, dan komen de punten vanzelf”.

De wedstrijd ging meteen los en KMD wilde duidelijk hun overwinningen doorzetten. Dat ontlokte Damiaen de opmerking of ik echt wilde proberen te voetballen tegen deze ploeg? Ja Dam, liever verliezen met goed voetbal dan een punt met geren en alles diep. Maar ondanks dat het leek of onze meiden zouden worden overlopen, herpakten zij zich goed.

Zo werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken, met het spel golvend van het éne naar het andere doel. Onze meiden trokken de wedstrijd langzaam naar zich toe en wisten de score te openen (1-0). KMD  bleef goed proberen om onder de druk uit te voetballen en wisten zich daarmee te belonen met de gelijkmaker (1-1). Toch waren de onzen op dat moment de betere ploeg en wisten zij rust in te gaan met een 2-1 voorsprong.

Na de limonade weer even een praatje. ” Meiden houdt je kop er bij. KMD heeft in vorige wedstrijden laten zien prima goals te kunnen maken en ze zijn snel en scherp in de counter”. Ik was er niet gerust op, maar ja, er ging niet veel fout en we speelden voornamelijk op hun helft, dus de controle was er.

Na opnieuw afgetrapt te hebben, zagen we hetzelfde spelbeeld:  een goed combinerend DWO met het slot op de deur en een counterend KMD. De meiden wisten  hun  goede spel te belonen met weer een goal (3-1). Niet verwacht, maar zouden we dan toch een goed resultaat kunnen halen vandaag.

Helaas waren we wat overmoedig geraakt door deze voorsprong en ging het toch helemaal mis. De organisatie verdween en de lange bal werd meer en meer gehanteerd en hier wist KMD duidelijk meer raad mee dan met het eerder vertoonde spel. In enkele minuten waren daar de 3-2 , 3-3 en de 3-4. Vrijwel identieke goals waar niet een enkele schuldige voor was aan te wijzen.

Als team niet slim gedaan. Te onrustig met teveel drang naar voren. Goed afgestraft door  een prima tegenstander. Na deze achterstand kwamen de pijntjes en gingen er ook wat koppies hangen. Hierdoor wist de tegenstander ook nog de 3-5 en 3-6 te maken.

Dan heb je het met ouders voor de wedstrijd over emoties… Nou, wat was ik hier ziek van. Ondanks het goede spel met lege handen staan.  Dit verlies komt bij mij wel even aan.

Maar toch ook weer goede moed voor het vervolg, want ze kunnen het dus echt wel.

Een teleurgestelde coach over de uitslag, maar ook trots op het nu al vertoonde spel. Op naar de volgende wedstrijd!

 

 

Sharing is caring!