Foreholte MO11-1 – sv DWO MO11-1: 0 – 5 (0 – 4)

      Reacties uitgeschakeld voor Foreholte MO11-1 – sv DWO MO11-1: 0 – 5 (0 – 4)

Zaterdag 29 oktober 2016

Door: Pieter

Hallo, hallo daar zijn we weer.

De afgelopen weken hebben de meiden een aantal potjes voetbal verloren maar er is steeds een prima sfeer gebleven.

Nu na de herfstvakantie zijn de trainingen weer in volle gang en de trainer probeert veel variatie aan te bieden op de dinsdag- en donderdagavonden. De warming-up is altijd een goede start en er is dan veel competitie in welke groep het hardlopen gaat winnen. Ik zie wel steeds dezelfde groepjes bij elkaar trainen en vraag mij af of dat wel goed is voor de teamvorming. Daarbij komt dat de ene assistent trainer de andere niet is en de één wat meer overwicht heeft dan de andere. Ik besef mij dat het vrijwilligers werk is en je het langs de zijlijn altijd anders ziet en daar komt dan ook het spreekwoord “de beste stuurlui staan aan de wal” vandaan.

En toen was het zaterdagochtend 29 oktober, nog 2 nachtjes slapen voor Halloween en dan veel snoep verzamelen “trick ot treat” , de nachtmerrie van de tandarts. En dan, let op weer 1 nachtje verder want dan is het griezelen geblazen bij DWO. Als de meiden terugdenken aan de spooktocht tijdens het meidenkamp en je vond dat eng dan kun je beter thuis blijven.

Hoewel de regel is dat als je later komt dan de afgesproken verzameltijd je direct als reserve moet starten dat werd vandaag door de coach overruled, dat recht heeft hij nu eenmaal en dat is nog niet bekend bij zowel de speelsters als bij het meegekomen publiek.

Maar goed de wedstrijd. Ik weet niet precies wat de coach tegen de meisjes heeft gezegd maar het moet wel zoiets geweest zijn van, “Hou direct de druk erop” want deze wedstrijd speelde zich zowel de 1e als de 2e helft af op de helft van de tegenstander. Het meegekomen publiek adviseerde onze keepster om maar wat warming-up oefeningen te blijven doen anders zou ze het koud krijgen.

De scrums voor het doel van de tegenstanders waren talrijk en de afstandschoten op het doel waren briljant. Een vrije trap die zo in de kruising belandde, geweldig hoor. Hoewel ik het woord kruising niet zo begrijp want eigenlijk is het gewoon de linker of de rechter bovenhoek, Wikipedia geeft hier ook geen uitsluitsel over, maar goed het maakt ook eigenlijk niet uit zolang er maar gescoord wordt.

Tja wat moet ik nog verder zeggen van de wedstrijd, er is dik gewonnen met 0 – 5. De coach is meer dan tevreden en heeft dat ook geuit naar de meiden. Het meegekomen publiek was ook weer enthousiast en de leuke filmpjes die volgden waren erg leuk (zie onder).

De coach van de tegenstanders zat er ook lekker positief in, het was ook een enthousiaste man en hij wist zijn team lekker positief te houden.

Deze wedstrijd verdient een blauwe kaart!

Sharing is caring!