Graaf WII Vac MO15-1 – sv DWO MO15

      Reacties uitgeschakeld voor Graaf WII Vac MO15-1 – sv DWO MO15

Graaf WII Vac MO15-1  –  sv DWO MO15-1

24 september 2016

Door: Dennis

Weer zaterdag en met fantastisch weer mogen we naar Wassenaar voor de wedstrijd tegen Graaf WII. Met de afsluiting van de A12 en de Tinadag in Duinrell is een iets eerder vertrek gewenst. Na de koffie laden we de auto vol met tasjes, ballen en drie gezellige, maar ietwat drukke meiden op de achterbank en gaan we op weg. Er word nog wat nagepraat over de wedstrijd van donderdagavond tegen de jongens en al gauw is het complex van Graaf Willem in zicht.

img_1521

Na een toch wel voorspoedige reis ontmoeten we de meeste meiden en ouders in het lekkere zonnetje voor de kantine. Dan sta je wat te kletsen en dan hoor je eigenlijk dingen die jeals coach niet wilt horen. We krijgen patat omdat we van de jongens gewonnen hebben en vandaag  zal het ook wel lukken want deze meiden hebben vorige week verloren met 11-1.

Dus dan toch maar snel naar de kleedkamer om dit de kop in te drukken voordat we het spreekwoordelijke deksel op de neus krijgen. Het is dan altijd een afknapper als je in een kleedkamer komt die nog in gebruik is door een team dat dan nog speelt. Met meiden heb je dan meteen weer onrust: “bah, het stinkt hier. Getver, het is smerig, etc”. Ik denk dat de gemiddelde slaapkamer niet opgeruimder is, maar ja….

Op een gegeven moment heb ik eindelijk de aandacht. De patat word doorgeschoven naar volgende week, want dan spelen we thuis en trakteren doen we bij voorkeur op de eigen vereniging. Ook wordt de opstelling doorgenomen en de wijze waarop we willen spelen. Er word nog even gezegd dat de uitslag van vorige week van Graaf Willem er niet toe doet. Deze blijkt trouwens ook geschrapt te zijn omdat die tegenstander uit competitie is genomen. Gewoon hard werken dus en de punten verdienen.

Op naar de warming up; nooit leuk maar wel noodzakelijk om blessures te voorkomen en om met een bepaalde scherpte te kunnen beginnen aan de wedstrijd. Nou die scherpte was er de eerste helft dus totaal niet. Het was vooral éénrichtingsverkeer naar ons doel en het was het vooral te danken aan een uitstekend keepende Jara en een hard werkende verdediging dat het niet gekker werd dan 3-0.

In de dugout zorgde het toch wel voor wat frustraties als je alles fout ziet gaan dat donderdag juist zo goed ging. Gelukkig kon er voor de rust nog een tegengoal gemaakt worden. Danique wist een goedlopende aanval knap af te ronden met een bekeken schuiver in de korte hoek. 3-1: Er wordt slecht gevoetbald, maar we zijn er nog. Op naar de rust.

Geheel tegen het gebruik in, maar om ook even van het mooie weer te kunnen genieten, bleven we in de rust op het veld. Onder het genot van de verstrekte heerlijke limonade hoorden de meiden even het chagrijnen van de coach aan, werden de puntjes op de spreekoordelijk i geplaatst werden ze op het hart gedrukt dat het de de tweede helft echt beter moest.

De meiden beseften dat natuurlijk wel en daarom was er weinig weerwoord en zat iedereen aandachtig te luisteren.  Zelfs de geblesseerde meiden die waren komen aanmoedigen.

img_1237

De tweede helft liet een compleet ander beeld zien. Er was nu wel druk op de bal en daardoor werd het voor Graaf Willem lastig om van de eigen helft te komen. De ene na de andere aanval rolt naar het vijandelijke doel. Helaas staat ook daar een prima doelvrouw en weet de uitblinkende rechtsachter menig aanval te onderbreken. Na weer een aanval zie ik Lotte M op rechts een goede loopactie maken en niet onverdienstelijk op het doel schieten. Helaas net gekeerd, maar toch geeft het een goed gevoel . Goed gedaan, Lotte M. Zo willen we dat graag zien.

img_1159

De volgende aanval over links is een mooie combinatieL: Alyanna op Lotte G.,  terug leggen op Kiki en meteen Lotte G weer diep sturen. Verdorie zeg, we gaan dingen van de training terugzien. Dat is leuk! En eigenlijk maakt dan de stand ook niet meer uit.

Een hoekschop van Angel komt gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Kiki controleert en met het andere been wordt de bal goed binnen geschoten (3-2).

img_1134

Je zou haast denken dat Graaf Willem niet meer mee deed, maar niets was minder waar. Zij kwamen er op de counter toch enigszins regelmatig gevaarlijk uit, met veel snelheid wat ook bij ons voor hachelijke situaties zorgde. Ondanks het harde werken en  vele intercepties en reddingen wisten zij toch nog een keer het doel te vinden (2-4).

Maar het slotakkoord was voor onze meiden. Zij wisten ook nog de 3-4 te maken, maar deze inspanningen en het mooie weer gingen toch hun tol eisen. Bij het laatste fluitsignaal was daardoor toch wel de opluchting te zien bij onze meiden. Ook bij de begeleiding overheerste , ondanks het verlies, een goed gevoel over het goede spel van de tweede helft.

Jammer meiden van het verlies. Op naar de volgende wedstrijd en dan gewoon net zo spelen als de tweede helft, maar dan vanaf het eerste fluitsignaal.

Wat worden wij? BETER! Hoe? SAMEN!! Dus het gaat vroeg of laat goed komen.

 

 

Sharing is caring!