Rijnvogels Vr2 – DWO Vr1

      Reacties uitgeschakeld voor Rijnvogels Vr2 – DWO Vr1

De Vr1 van DWO mochten vandaag naar Katwijk niet naar Soldaat van Oranje de musical maar naar Rijnvogels op sportpark de Kooltuin. Vr2 was de tegenstander. Het was een beetje vroeg voor onze diva’s want 11 uur verzamelen valt niet mee. Maar toch met veel gevolg gezellig door een bijna afgesloten leiden en uiteindelijk Katwijk….

De kleedkamer was nog niet vrij want daar waren nog andere meiden die nog moesten douchen. Maar uiteindelijk konden ze toch naar het veld voor een korte warming-up. De bank was deze week heel dun bezet want Tirza en Romy hadden andere dingen en Anouk ging mee met Vr2. Dat betekende alleen Marit op de bank want die was ziek… alleen in uiterste nood zou ze er in komen, de paracetamols had ze al ingenomen dus we konden gaan beginnen.

De opstelling vandaag:

Lindsay
Annemiek Jessie Iris Deveney
Benthe Femke Jeanine
Daisy Camilla Amber

De wedstrijd ging even na 12.30 uur van start en na wat aftasten van beide kanten namen onze vrouwen het heft in handen. Er werd voortreffelijk samengespeeld en iedereen werd goed gecoacht door elkaar. Goeie combinaties en veel druk op de tegenstander die er steeds moeilijker uitkwam. De kansen volgden elkaar op en het wachten was op het doelpunt wat natuurlijk niet kon uitblijven. Gelukkig doen onze vrouwen mee aan de voetbal wijsheid dat als je zelf de kansen niet afmaakt de tegenstander wel scoort.

Een klein foutje in de verdediging en ja hoor de tegenstander stond voor. Ze geloofden hun ogen niet, ook wij de toeschouwers niet. Zoveel kansen krijgen en niet scoren. Gelukkig werden de mouwen weer opgestroopt en ging DWO weer volop in de aanval. Na een schitterende voorzet van Daisy en via de knie van Amber met geluk ging de bal over de keepster het doel in. Wat een opluchting 1 – 1. Na nog wat goeie aanvallen zonder doelpunten was het tijd voor de thee.

Marit bleef ook na de rust lekker op de bank in het zonnetje. We gingen dus zonder wissels aan de tweede helft beginnen. Het spelbeeld wijzigde niet veel maar de tegenstander had nog wat nieuwe wissels uit de hoge hoed gehaald?? Die waren lekker fris en zorgden toch voor af en toe wat speldenprikjes maar het hele team stond vandaag als een huis en wilden hier zeker geen punten laten liggen. Maar scoren was moeilijk vandaag ondanks de vele corners die moesten worden genomen. Deveney maakte overuren om steeds vanaf haar positie als linksback de corners van rechts te nemen. Wel gevaarlijk maar niet succesvol.

De verdediging gaf vandaag verder helemaal niets weg zelfs geen corner. Het middenveld werd ook veelvuldig geholpen door de steeds opstomende Annemiek. Maar scoren was moeilijk. Voor alle linies.
Gelukkig had de scheidsrechter vandaag assistentie vanaf de bank van de tegenstander want die vonden het nodig om zich nadrukkelijk met de leiding te bemoeien en de plaats van de vrije trappen te bepalen, de scheids nam dit steeds geduldig aan en schikte zich in zijn (bij)rol.

De wedstrijd vorderde en het einde kwam steeds dichter bij. Maar een mooie bal breed van Bente en Femke haalde verwoestend uit en de bal verdween onhoudbaar in de bovenhoek en dat was dan het doelpunt wat zeker en vast verdiend was. 1 -2 en dit was ook de eindstand want niet veel later floot de scheids dan ook voor het eindsignaal. Een zeer verdiende overwinning ondanks de magere score. Maar als er zo goed en geconcentreerd gevoetbald blijft worden gaan we zeker leuke wedstrijden zien.

Volgende week om 15.00 uur thuis tegen Ariston, we gaan het weer zien.

 

 

Sharing is caring!