sv DSO MO11-1 – sv DWO MO11-1: 8 – 0 (6 – 0)

      Reacties uitgeschakeld voor sv DSO MO11-1 – sv DWO MO11-1: 8 – 0 (6 – 0)

Zaterdag 1 oktober 2016

Door: Pieter

Soms, heel soms, heb je niet alles in de hand, spelers niet, ouders niet, coaches niet, tegenstanders niet, veters niet, koffiemelk niet , de Tom Tom niet, opstaan niet,  enzovoorts. Vandaag was zo’n dag. Het is 1 oktober. Sony presenteerde op deze dag 34 jaar geleden de eerste cd speler en onze meiden moeten vandaag voor de eerste keer tegen de nummer 1 van onze poule spelen. Pffffff.

Mijn wekker gaat natuurlijk veel te vroeg af op mijn vrije zaterdag maar gelukkig hoef ik vandaag niet Frederique aan te sporen dat ze moet opschieten, want ze is bij haar moeder en ik zal klokslag 7.25 uur opgehaald worden door haar en Frederique om 7.45 uur bij de DSO aanwezig te zijn. Gezien de rijstijl van mijn geliefde ex-partner zal dat zeker geen probleem zijn en dus om 7.35 uur zijn wij er al met nieuwe remsporen waar ze eigenlijk nooit zitten als u begrijpt wat ik bedoel.

Enfin het zal wel een pittig potje worden vandaag tegen de nummer 1 van de poule, ze hebben al eens gewonnen met 20 – 0. De coach is best een beetje geïrriteerd en maakt zich zorgen of iedereen wel bij de juiste club is aangekomen. Voorbereiding om waar je moet zijn is best lastig als je telefoon app niet werkt of dat je wel weet waar DSO zijn clubhuis heeft. DWO dat weten we al wel.

We delen het veld met de meiden van het DWO 2e team maar ik denk dat er weinig tijd is om te volgen wat daar allemaal gebeurt.

We starten met de standaard opstelling en om 8.37 uur gaan we beginnen. Je ziet al direct dat de meisjes van DSO het positiespel  kennen. Reeds na 2 minuten na een afstand schot is het 1 – 0 .

Onze meisjes hebben zich laten intimideren. Ook hebben wij ze wellicht iets te veel druk gegeven door te zeggen dat dit een belangrijke wedstrijd is (aanname). Ze gedragen zich allemaal anders. Ik zie paniekvoetbal, air shots en zo van als de bal maar weg is.

Zoals gezegd de combinaties van de tegenstanders zijn beter en spelen elkaar gemakkelijk de bal toe. Deze meisjes zijn gewoon wat verder met het voetballen. We gaan met 6 – 0 de rust in.

In de rust krijg ik te horen dat de scheidsrechter heeft gezegd dat de meiden hun schouders niet mogen gebruiken. Ik heb daar een vraagteken bij gezet.

In de 2e helft gaat het wat beter. Wellicht komt dat door enige vermoeidheid  van beide partijen. Wel blijf je onnodig balverlies zien en zijn ze verbaasd als een tegenspeelstertje ineens van achter je opduikt en de bal meeneemt. Gelukkig krijgen we wel een serieuze kans maar die wordt helaas gemist.

Er komen nog maar 2 tegengoals bij en we verliezen uiteindelijk deze wedstrijd met  8 – 0. Als je bedenkt dat de DSO meisjes normaliter met meer dan 10 goals de wedstrijden winnen valt het allemaal nog wel mee.

Volgende wedstrijd is het wellicht verstandig dat de meiden hun veter diploma meenemen of dat er dispensatie voor aangevraagd wordt bij de coach. Natuurlijk begrijp ik dat je je niet altijd kan verenigen met de keuzes in moeilijke wedstrijden van de coach, maar we gaan er vanuit dat het altijd met goede bedoelingen en inzicht gebeurt. Je kan nu eenmaal niet altijd alles winnen, verliezen hoort er nu eenmaal bij en deze teleurstelling moeten de speelsters, maar ook de ouders, verwerken.

Ik ga kippensoep maken en mij inlezen op het maken van boterkoek met appeltjes voor de volgende wedstrijd.

Tot zaterdag!

Sharing is caring!