Dwo Vr1 – Berkel Vr2 2-1 12 november 2016

      Reacties uitgeschakeld voor Dwo Vr1 – Berkel Vr2 2-1 12 november 2016

Vandaag dan een wedstrijd tegen 1 van de buren, een heuze streekderby. Vorig jaar nog in de 2e klasse tegen hun Vr1, maar vandaag tegen Berkel Vr2.

Altijd een beladen ontmoeting tussen deze 2 clubs omdat de meiden elkaar door en door kennen van uit het verleden, school, andere vereniging, zaal of soms zelfs nog ergens samen gevoetbald.

Het was een koude en gure zaterdag middag en de aanwezige toeschouwers hadden zich er meest goed op gekleed. Handschoenen en mutsen etc. Gelukkig deerde het de meeste vrouwen niet en gewoon in korte mouwen gingen ze er vol in van af het eerste moment.

dwo-vr1-opstelling
De opstelling voor vandaag zie je hier, deze meiden gingen het doen vandaag.  3 in de wissel en Coraleigh als stand-in voor de keepster Lindsay.

Zoals gewoonlijk gingen we goed van start en legden we Berkel onze wil op vooral Jessie deed het voorin erg sterk tegen de lange voorstopper van Berkel. Af en toe was het net een komisch duo, de grote en de kleine. Alleen was de kleine de grote meestal de baas. Handen en voeten werden er gebruikt. Waar de goed leidende scheidsrechter zeker oog voor had.

De druk van de vrouwen op de verdediging werd steeds hoger en het wachten was op het eerste doelpunt. Berkel had tot op heden niet veel meer gedaan dan tegenhouden en was spaarzaam ten aanval getrokken. Er was van te voren wat meer tegenstand verwacht want ze stonden op de 2e plek.

Uiteindelijk na een goeie en snelle aan val kon Daisy op de goal schieten en de bal verdween in de linkerhoek tussen de paal en de keepster in en was het 1-0 een terechte voorsprong.

Helaas viel in de aanval die Berkel daarna opzette direct de 1-1 door geklungel in de achterhoede en was de verdiende voorsprong weer weg. We waren even de kluts kwijt en langs de kant werd er ook gedacht dat de tegenstander er over heen zou lopen maar die waren vooral  slordig en gehaast, gelukkig. Zo gingen we de rust in naar de warme thee.

In de kleedkamer was Amber achtergebleven, zij was moe gestreden en daar voor in de plaats kwam Deveney in het veld. Zo begonnen we aan de 2e helft. Eigenlijk weer een beetje slap en Berkel dacht dat gaan we wel even regelen. Dat er af en toe een been of wat dan ook werd geraakt….. Jeanine ging naar de kant voor Benthe en die wilde wel even laten zien dat ook zij in de basis hoort te staan. Dwo trok het initiatief weer hun kant op en de aanvallen golfden op en neer want Berkel kon zeer zeker ook voetballen hoor. Tirza werd nog gewisseld had al bij Vr2 gespeeld voor Romy. Maar even later kwam Dwo echt in de problemen Deveney kreeg een aardige tik op haar enkel en kon niet verder, al 3 wissels en alleen nog een keepster op de bank. Wat nu, omkleden en ja hoor het duurde even maar daar kwam Coraleigh als veldspeelster het veld binnen en waren we weer compleet.

Camilla dacht toen het is nu wel genoeg en haalde verwoestend uit en scoorde van buiten de 16 onhoudbaar voor de keepster van Berkel de 2-1.
Van Berkel was inmiddels de voorstopper er met 2x geel afgestuurd zodat zij met 10 vrouwen verder moesten.
Bijna werd het nog 3-1 want Coraleigh ging er vandoor en werd neergelegd in de 16 maar.. de scheids dacht van niet. Jammer.

Het was nog even lastig want Berkel met maar 10 vrouwen bleef wel zoeken naar de gelijkmaker. Dwo liet het niet zover komen en speelde de laatste minuten professioneel uit en bleven ook deze 3 punten weer in het Westerpark. Top gedaan meiden, volgende week geen wedstrijd dus even bijkomen en dan de 26e weer nog maar een paar wedstrijden tot aan de winterstop.

Sharing is caring!