Nieuwjaarstoernooi Meisjesafdeling

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarstoernooi Meisjesafdeling

Nieuwjaarstoernooi Meisjesafdeling

Zaterdag 7 januari 2017

Door: Jan Paul

Wat er aan vooraf ging

Vrijdagavond was het opeens wit en vroor het enkele graden in Zoetermeer. Het KNMI gaf code oranje af en raadde automobilisten af om zaterdagochtend de weg op te gaan. Natuurlijk vroegen de ouders wat de organisatie van plan was en de Schijf van 5 (S5) besloot om haar besluit uit te stellen tot de zaterdagochtend.

Zaterdagochtend was het vroeg dag. Arie Bierman, die later op de dag tijdens de nieuwjaarsreceptie werd gehuldigd, was er vroeg bij en gaf de velden vrij, zodat het toernooi door kon gaan. De S5 verkende de wegen en vooral de route naar s.v.DWO en besloot om het toernooi door te laten gaan. Er is natuurlijk wel hartelijk gelachen om de volgende compilatie van berichten:

Natuurlijk was het wel koud, maar er was nagenoeg geen wind, de meiden hadden het advies gekregen zich warm te kleden en zouden toch voornamelijk in beweging zijn en de organisatie en de trainers zouden een extra oogje in het zeil houden.

Het was uiteindelijk aan de goede voorbereiding en de improvisatie van de activiteitencommissie te danken dat alles toch op zijn pootjes terecht kwam, want een aantal ouders en speelsters hadden besloten om toch, met of zonder bericht, thuis te blijven. Dat er ook een aantal speelsters te laat waren, was waarschijnlijk te danken aan het ijskrabben en voorzichtig rijden en natuurlijk bij sommigen aan het lekkere warme bed.

Toernooi

Een kwartiertje later dan gepland, begonnen de eerste wedstrijden. Er werd gespeeld in twee poules van vier teams met uiteindelijk ongeveer acht speelsters per team in plaats van 9 á 10. Het waren interessante wedstrijden met volgens mij een maximale uitslag van 2 – 0. De teams waren dus aan elkaar gewaagd en dat maakte het extra leuk. Dit waren voorbereidende ronden voor een verliezers- en winnaarspoule die na de lunch gepland stond. Niet dat het u nou zoveel zegt, maar de volgende teams gingen naar de winnaarspoule: Barcelona, Real Madrid, AC Milan en Manchester United. De verliezerspoule bestond uit Bayern München, Arsenal, Chelsea en Paris Saint Germain. Zeker geen onverdienstelijk deelnemersveld, zullen we maar zeggen.

De wedstrijden werden geleid door vier fanatieke scheidsrechters in de personen van Thijs van Leen, Dennis Blijleven, Stefan Groenewegen en Mick Smulders, waarvoor dank.

Tijdens de wedstrijden werden ook de voorbereidende ronden gespeeld voor de Penalty Bokaal, een wisselbeker die door één van de trainers beschikbaar is gesteld. Alle meiden waren ingedeeld in leeftijdscategorieën (Onder 11, Onder 15 en Boven 15) en hebben vijf penalties geschoten op de aanwezige keepers. De 3 besten per categorie, of bij evenveel doelpunten iets meer speelsters, gingen door naar de finale.

Na het ochtendprogramma stond er een lunch gereed voor de speelsters. Jessica Jouvenaar, Thijs van Leen, Wijnand en Marjolein Peereboom en Gérard van Swieten hebben deze lunch voorbereid. Deze lunch was overigens, andermaal, betaald door de trainers van de meisjesafdeling. Nadat de meiden hun maaltje gehaald hadden, konden ook de ouders aanschuiven voor een kopje soep, een broodje en wat gezonde versnaperingen.

Nadat we gegeten hadden en in de kantine weer lekker opgewarmd waren, gingen we allemaal terug naar het veld voor de finalewedstrijden. Het was voor de teamcaptains, Anouk, Tirza, Kayleigh S, Kim, Trudy, Mabel, Deveny en Jessie, af en toe even lastig om hun team weer bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk begonnen de wedstrijden ietsjes later omdat de scheidsrechters  het er maar niet over eens konden worden wie nu de winnaarspoule en de verliezerspoule mochten fluiten. Dat dit allang beslist was door de organisatie mocht door de gezellige onderlinge rivaliteit even niet baten.

Dat uiteindelijk AC Milan de derde wedstrijd in de winnaarspoule met 3 – 1 verloor van Manchester United had waarschijnlijk te maken met concentratieverlies, want het team van Trudy (Trudy, Daniëlla, Amy, Merel (2x), Jayla, Elisa, Jada en Charissa) was na twee gewonnen wedstrijden al zeker van de zege.

Het sluitstuk van de toernooidag was de finale van de penaltybokaal. Alle elf speelsters, Deveny (VR1), Daniëlla (VR2), Marisa (VR2), Lisanne (O15), Merel (O13) Anouk (O13) en Gwen, Emma, Floortje, Sharon en Lisa (allen O11) mochten op elke keeper een penalty nemen. Na deze eerste schifting moesten Lisanne, Sharon, Marisa en Gwen hun onderlinge strijd, na de tot dan toe volle score van 8 rake penalties, in een afvalronde beslissen. Lisanne en Sharon bleven daar na nog eens drie rake penalties over, waarna Sharon bij de 13e penalty het hoofd moest buigen. Lisanne nam voor het eerst de wisselbeker mee naar huis.

Lisanne, ik zal zorgen dat bij de volgende penaltywedstrijd jouw naam op de beker staat. Daarnaast zullen we jou, als verdedigend penaltykampioen, bij de volgende wedstrijd rechtstreeks plaatsen voor de finaleronde.

Uiteindelijk hadden we, terug in de kantine, prijsuitreiking. Lisanne kon haar wisselbeker in ontvangst nemen en het team van Trudy de gouden medailles voor de toernooiwinst. Het was een geslaagde dag. De meeste meiden hebben een fantastische dag gehad. Veel ouders hielden een extra oogje in het zeil en waarschuwden ons als onze aandacht ergens nodig was, waarvoor dank. Wellicht zijn er nog wat suggesties die een volgende activiteit nóg beter kunnen maken. Dan horen we dat graag (DWOSchijf5@gmail.com), want uiteindelijk worden we daar allemaal beter van.

Gelukkig was ook ons vlaggenschip, Vrouwen 1, vertegenwoordigd in onze teams met Anouk, Deveny, Jessie en Tirza. Wij hopen natuurlijk dat er volgende keer wat meer dames acte de presence zullen geven, of om mee te spelen of om onze toekomstige VR1 speelsters te begeleiden.

Volgende activiteiten

Dit was alweer de 3e activiteit die door de nieuwe activiteitencommissie is georganiseerd. De activiteitencommissie bestaat uit Jessie Rottier, Trudy Larooij, Nikki Smulders, Kayleigh Blijleven en Birgit van der Hel. Chapeau, dames, voortreffelijk gedaan.

Onze volgende activiteiten zijn de Vriendinnendag op 6 mei en ons eigen Hendri Koobstoernooi op 13 mei 2017.

De Vriendinnendag is bedoeld om jullie vriendinnen enthousiast te krijgen voor s.v.DWO en de activiteiten die we allemaal voor jullie organiseren. Vertel ze enthousiast over onze afdeling en nodig ze uit voor 6 mei en om te komen kijken op 13 mei.

Het Hendri Koobstoernooi op 13 mei wordt een happening voor de gehele dag, waarvoor wij natuurlijk nog vrijwilligers zoeken. Het toernooi zelf is al bijna vol en de toernooicommissie komt deze maand nog bij elkaar. Voor de dag zelf zoeken we scheidsrechters, gastvrouwen, begeleiders van de niet-voetbalactiviteiten en bezetting voor de wedstrijdtafels. Meldt u bij ons aan, zodat we ook daar weer een fantastische dag van kunnen maken.

N.B.: komende dinsdag en donderdag zijn wij (S5) van 18:30 uur – 19:30 uur in de kantine aanwezig voor inname van uw opmerkingen/suggesties/klachten voor onze eerstvolgende vergadering op 16 januari.

Sharing is caring!