DWO VR2 – svWassenaar VR2 07-03- 2017

      Reacties uitgeschakeld voor DWO VR2 – svWassenaar VR2 07-03- 2017

Waar ik normaliter tijdens een reguliere training het moet doen met ca. 7 meiden, waren ze vandaag in volle getale komen opdagen.

Het was een lekkere avond en onze tegenstander waren we al eerder tegengekomen in de competitie en we hebben ze toen dik verslagen. Maar aangezien het een inhaalwedstrijd betrof die ’s avonds gespeeld zou worden had ik toch een apart gevoel bij de wedstrijd.

Het zou nl. zo maar kunnen dat ze hunnen meiden van VR1 erbij hadden gehaald.

En wat ik al eerder vermoedde werd werkelijkheid, het  van onze tegenstanders werd niet als dusdanig herkend.  et in het achterhoofd de vreselijke wedstrijd van afgelopen zaterdag die nipt werd gewonnen, waar de meiden niets van hun kunnen lieten zien, had ik er een hard hoofd in.

Het begin verliep gelijkwaardig en enigszins slordig. De meiden moesten zeker nog hun ritme te pakken krijgen. Na ongeveer 10 minuten begon het bij ons te lopen en met een aantal individuele acties vanaf rechts kon Kim met een afstandsschot haar 1e doelpunt aantekenen.

Dit was voor de rest het teken dat hier wat te halen viel.

De ene na de andere combinatie werd gemaakt, vanaf links waren Femke en Kayleigh Schaap continue gevaarlijk wat echter nog niet leidde tot een doelpunt. Na een scrimmage achterin, raakte helaas onze aanvoerster Mabel geblesseerd en moest uitvallen.

Dit noodzaakte mij om Femke naar achter te halen en zo het voetbal van achteruit te kunnen blijven consolideren. Mede door het goede verdedigen van Nikita bleven we achterin zonder tegendoelpunt. Op een gegeven moment, Kim had toen al nummer 2 gescoord, kregen Kim en Demy het op hun heupen. Vanaf ongeveer de middenstip werd door hen een tikkie takka voetbal gespeeld dat eindigde in de hattrick voor Kim.

Ik kon niet anders dan applaudisseren voor deze schitterende duo-actie.

De rest van de meiden lieten zien dat ze wel degelijk konden voetballen en in de rust heb ik ze ook verteld trots te zijn op het vertoonde spel en dit graag de 2e helft ook weer wilde zien.

Ik moet zeggen dat alle meiden een inzet en een zekere verbetenheid lieten zien die ik afgelopen zaterdag mistte. Dat ik toen teleurgesteld was heb ik ze aangegeven en dat wilden ze waarschijnlijk rechtzetten.

En dat laatste hebben ze zeker gedaan.

Alle doelpunten waren schitterend om te zien, waarbij de mooiste de bal in de kruizing van Kayleigh Schaap was. Ze scoort niet vaak dus de ontlading was groot. Dat ook Demy haar doelpuntje weer meepikte bracht de score uiteindelijk op 5-1.

Zonder iemand tekort te doen, wil ik vanaf hier zeggen, Coraleigh, Trudy,Mabel, Nikita, Kayleigh Blijleven, Laura, Roos, Daniëlla, Femke, Sanna, Kayleigh Schaap, Demy en Kim  bedankt voor de mooie wedstrijd en op naar de rest van de competitie.

Sharing is caring!