DWOvr2 – Leidsche Boys vr1 06-05- 2017

      Reacties uitgeschakeld voor DWOvr2 – Leidsche Boys vr1 06-05- 2017

De laatste wedstrijd van het seizoen.

Voor de één een afsluiting van een voetbalcarrière, voor de ander zomaar een wedstrijdje.
Van de vorige wedstrijd tegen leidsche boys was niet veel meer bekend anders dan winst en 3 punten.

Zonder al te veel poespas heb ik de meiden op pad gestuurd met het doel, plezier maken, lekker ballen en het seizoen goed afsluiten, dus in ieder geval 3 punten.

We begonnen onze wedstrijd zonder onze topscorster Kim, die Vr1 moest helpen bij het bestrijden van Berkel in de hoop dat dit hun een beslissingswedstrijd kon opleveren tegen Lugdunum om het kampioenschap en zonder Roos die andere verplichtingen had en zonder Amber die nog met de naweeën van haar ziekenhuisopname zat maar met Trudy, die na een aantal weken afwezig te zijn geweest i.v.m. stage toch nog kon aansluiten bij onze laatste competitiewedstrijd.

Ik had ze dus zonder al te veel opdrachten het veld in gestuurd. Het zag er al snel naar uit dat de 3 punten gehaald zouden worden, waarmee dus in ieder geval het seizoen mooi kon worden afgesloten. Na diverse mooie acties van Daniella en vooral Jaydah (die ons te hulp was geschoten) konden we de rust in gaan met een 4-0 voorsprong. De enige domper op het geheel was het uitvallen van Marisa, die te veel last van haar enkel had en helaas niet verder kon. Toen er vervolgens om een wissel werd gevraagd, kon deze helaas niet plaatsvinden omdat Kayleigh Schaap net was weggegaan om te plassen.

Hilariteit alom.

In de rust heb ik aangegeven dat er in de 2e helft veel gewisseld zou worden en dat niet iedereen op zijn eigen vertrouwde plekje kon komen te staan. Zo gezegd, zo gedaan.

Bij aanvang van de 2e helft waren Kim en Anouk weer aangeschoven en konden we weer verder met waar we in de 1e helft waren gebleven, namelijk lekker voetballen. Al snel bleek dat de omzettingen die in de rust waren gedaan, nog niet geheel door de meiden waren verwerkt waardoor Leidsche Boys op sommige momenten gevaarlijk dicht bij Coraleigh in de buurt kwamen.

Door goed ingrijpen van ons centraal duo, Kayleigh Blijleven en Mabel, bleef de schade uiteindelijk beperkt tot 2 tegengoals. Zelfs Laura, net bijgekomen van alle beslommeringen rondom haar zoontje, kon er nog een paar sprints uit trekken. Femke kon eveneens na diverse pogingen weer een doelpuntje bijschrijven.

Het vertoonde spel was van beide kanten niet dusdanig ruw dat er op ongeveer 10 minuten voor tijd plotseling vanuit de kant van Leidsche Boys werd opgeroepen om naar de kant te gaan.

Verbazing alom en vooral omdat de meiden van Leidsche Boys het veld afliepen, onze meiden met verbaasde blikken achterlatend.

Toen volgde de apotheose van de dag…….

Sanna zag haar kans schoon en sprintte met de bal aan haar voeten in de richting van het vijandelijk goal en scoorde waarna luid gejuich vanaf onze kant volgde en Sanna dit gejuich beloonde met een flash, zijnde zij trok haar shirt omhoog, wederom hilariteit alom.

Tijdens alle commotie ben ik naar onze scheidsrechter, John Reule gestapt en gezamenlijk hebben wij de wedstrijd nog eens nagelopen om te kijken wat een reden zou kunnen zijn geweest dat de tegenstander het nodig vond om van het veld te stappen.

Eenmaal in gesprek met de coach van de tegenstander konden we het eens worden en zijn als vrienden uiteen gegaan zonder vermelding van de “gestaakte” wedstrijd.

Als er één scheidsrechter integer is, dan is het John Reule en daar kan Dirk Schaap over meepraten.

Ook voor mij is deze wedstrijd de laatste die ik met deze meiden zal hebben.

Ik heb mooie momenten met ze meegemaakt afgewisseld met wat mindere, maar één ding is

zeker……………………………………

Ik zal ze missen.

Meiden bedankt en het ga jullie goed.

Gr. Mick Smulders

Sharing is caring!