Winst voor sterk DWO vr1

      Reacties uitgeschakeld voor Winst voor sterk DWO vr1

Dwo vr1 – Zuidland vr1 (1-0) 2-0

4-11-2017

Vandaag was er de wedstrijd tegen de tegenstander die we nog niet vaak in competitie waren tegen gekomen. Zuidland van Voorne Putten een aardig eindje uit de buurt.

Esmee Keus was vandaag de Pupil van de Week bij de DWO vr1. Zij hielp vandaag de scheidsrechter met de toss. Daarna nam zij de aftrap en scoorde een schitterend doelpunt in de hoek, onhoudbaar voor de keepster van Zuidland vr1.

Hierna begon de wedstrijd en DWO vr1 nam de aftrap. Er werd goed de bal rond gespeeld, maar Zuidland vr1 was niet voor niks naar Zoetermeer gekomen en stroopten van af het begin de mouwen op en er ontstond een spannende en enerverende wedstrijd.
Knappe driehoekjes werden afgewisseld met soms vreemde ballen.

Uit een knappe aanval in de 17e minuut kreeg Milou de bal toegespeeld en kopte de bal hoog door, zo over de keepster heen en stond het 1-0 voor de thuisploeg. Zuidland vr1 gooide er nog een schepje bovenop en de DWO vr1 moest alle zeilen bijzetten om de tegenstander van zich af te houden. Door slim/goed, verstandig en op balbezit te spelen kon er eigenlijk gemakkelijk onder de grote druk vandaan werden gevoetbald. De aanvallen golfden op en neer maar uitgespeelde kansen waren er niet meer voor beide teams ook al was het bloedstollend spannend. Zo werd de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong voor DWO vr1.

Hoe zouden we de rust uitkomen? Lieten we zoals vaak weer overdonderen of dachten we de klus is al geklaard. De trainer is daar altijd veel over bezig, maar af en toe is het wel een dingetje.
Zuidland vr1 trapte af gelijk werd het weer een boeiend schouwspel. Zuidland vr1 kwam ineens 1 op 1 voor de keepster, maar Lindsay redde op een zeer fraaie manier en bleef het dus 1-0. Dat was even schrikken maar gelukkig konden de DWO vr1 de draad weer oppakken en net zoals in de eerste helft was het af en aan met goed en sportief voetbal van beide kanten. Tot in de 70e minuut een scrimage voor het goal van Zuidland vr1 en Milou kon zo maar de bal intikken en was het dus 2-0. Het was geen onterechte voorsprong, maar wederom moest Lindsay snel reageren om een tegentreffer te voorkomen. Zuidland vr1 ging echt proberen door te drukken om een doelpuntje te maken. Aanval na aanval kwam richting het doel van DWO vr1, maar de bal ging er niet in.

Plotseling voor het eind nog een afstandsschot die knap werd verwerkt tot corner door Lindsay maar die bleef gelijk geblesseerd liggen, haar pols was daarbij dubbelgeslagen.

Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter af toen de verzorging haar werk had gedaan en konden de 3 punten weer worden bijgeschreven.

Top wedstrijd met twee goed en sportief voetballende ploegen. Volgende week weer thuis tegen Velo vr1 maar… iets eerder we starten dan om 14.45 in verband met de wintertijd.

Sharing is caring!