Trainingen MO11 2016-2017

In het komende seizoen gaan we de trainingen van MO11-1 en MO11-2 combineren. We willen altijd vier trainers voor de groep hebben staan en de teams opdelen in vier groepjes, elk groepje op haar eigen niveau.

Doel:              Sneller leren door zo veel mogelijk balcontacten op het eigen niveau

Opzet:            In overleg met de trainers worden er vier groepjes gemaakt van vier, vijf of zes speelsters per groepje. Elk groepje wordt begeleid door een trainer.

Wisseling:    Elke speelster wordt individueel gevolgd door de trainers en in onderling overleg wordt bepaald of een speelster doorschuift naar een ander groepje. Overigens kunnen de groepjes per onderdeel van het voetbal (techniek, samenspel, positiespel) verschillen.

Circuits:         We gaan proberen om zoveel mogelijk circuit-trainingen te doen. In de onderdelen van de circuits komen dan zoveel mogelijk aspecten van het voetbal voorbij: schieten, techniek, lopen/sprinten, samenspel….

Training         Elke training start om 17:45 uur met een gezamenlijke warming-up. Na de warming-up wordt er in groepjes opgebroken. De training eindigt weer gezamenlijk rond 19:00/19:15 uur met het opruimen van de spullen.

De trainingen worden gegeven door Gerke Larooij, Trudy Larooij, Marisa van Swieten, Yannick de Witt en Jan Paul van der Hel. We zijn nog op zoek naar andere trainers/begeleiders om zo mogelijk iets meer ruimte te hebben bij afwezigheid en voor individuele trainingen.


Regels trainingen MO11

Datum: 30 augustus 2016

Door: Jan Paul

DWO

Wie zijn wij?                      –              DWO

Wat willen wij?                 –              Beter worden

Hoe doen we dat?            –              Samen DWO

Opzet trainingen en trainingstijden

  • MO11-1 en MO11-2 trainen zo veel mogelijk gezamenlijk en zoveel mogelijk in circuitvorm.
  • Trainingstijden: dinsdag en donderdag van 17:45 uur – 19:00 uur (uitloop naar 19:15 uur)

Afgelastingen

  • Afgelastingen van trainingen worden gecommuniceerd via de whatsapp groep vóór 16:00 uur van de trainingsdag. In beginsel wordt er vóóraf afgelast als er sneeuw ligt op het veld of bij extreme weersomstandigheden (ter beoordeling van de trainers). Afwezigheid van trainers wordt zoveel mogelijk opgevangen door overige trainers en leiders van de teams.
  • Op het moment dat we aan het trainen zijn, wordt de training afgelast/onderbroken bij onweer binnen een afstand van drie kilometer of bij ander gevaar voor de meiden.

Aanwezigheid en afmeldingen

  • Aanwezigheid op trainingen is VERPLICHT.
  • Indien u uw dochter toch afmeldt voor een training dan uiterlijk vóór 13:00 uur van de trainingsdag onder vermelding van de reden van afmelding.
  • Natuurlijk is het logisch dat u uw dochter later afmeldt als zij ziek uit school komt, maar houdt er dan rekening mee om dit zo snel mogelijk te doen, zodat wij nog in staat zijn het trainingsschema aan te passen op de afwezigheid van uw dochter.
  • Afwezigheid op de trainingen kan overigens betrokken worden in de opstellingen en reservebeurten van uw dochter bij de wedstrijden.

Vervoer

Wij begrijpen best, dat uzelf niet altijd de mogelijkheid hebt om uw dochter op tijd op DWO te krijgen, maar we vinden dat toch geen excuus dat uw dochter niet tijdig op de training is.

Er rijden altijd minimaal 6 auto’s per team door Zoetermeer, dus het enige wat u hoeft te doen, is om tijdig in de groepsapp te vragen of uw dochter opgehaald kan worden. Meestal is er dan wel iemand die uw dochter ophaalt en ook weer thuis brengt.

Drinken

  • Zorg er voor dat de meiden voldoende water bij zich hebben. Bij normaal weer heb je al een halve liter nodig om het verloren vocht aan te vullen.

Plezier en leren

Voetballen doen we toch vooral om plezier te hebben en het doel van de training is om dit plezier te ondersteunen door uw dochter dingen te leren, waardoor zij beter kan voetballen en ook in de toekomst plezier zal houden in het voetballen. Hierbij hoort een bepaalde houding van uw dochter, maar ook van u.

Van u verwachten wij om uw dochter te leren dat trainen onlosmakelijk verbonden is met een teamsport, dat we dat samen doen om beter te worden. En wij verwachten van u dat uw dochter op de trainingen komt.

Van uw dochter verwachten wij dat zij luistert naar de trainers en de opdrachten uitvoert die de trainers van haar vragen. Misschien past dit een paar keer niet helemaal bij de wens van uw dochter, maar het teambelang zal dan wellicht leidend zijn. Wij zullen uw dochter daar ook op aanspreken als we dat nodig vinden.

Al jarenlang vormen deze regels de basis voor weer een jaar trainingsplezier met elkaar. Wij, de trainers, hopen dat we ook dit jaar met elkaar weer een plezierig seizoen tegemoet gaan en aan het einde van het seizoen tegen elkaar kunnen zeggen dat alle meiden weer heel erg veel geleerd

Sharing is caring!